В начало » Российские и мировые новости » В мире » Чому ремонт вікон та віконних укосів треба робити разом?
10-12-2020, 11:09

Чому ремонт вікон та віконних укосів треба робити разом?

При капітальному ремонті приміщення, ремонт і заміна віконних конструкцій є неминучою. Якими б якісними не були самі конструкції і фурнітура, їх експлуатація і налаштування необхідне для підтримки якості кліматичних властивостей і цілісності самих систем. 


Існує безліч компаній на ринку послуг, що надають послуги як з ремонту та встановлення металопластикових віконних конструкцій, так і реставрації та ремонту вікон алюмінієвих. Ця робота надзвичайно тонка, і вимагає досвіду і знань про технічні параметри деревини та супутніх конструкцій.

На ремонт вікон ціна варіюється в залежності від складності передбачуваної роботи і самої конструкції віконної системи. Найчастіше ремонт металопластикових віконних конструкцій дешевше, так як фурнітура для таких систем є типовою, і в більшості випадків не специфічна для кожної моделі, на відміну від алюмінієвих вікон. Так само при роботі з металопластиком менша увага приділяється фізичним характеристикам матеріалу, з якого виконано вікно, так як метал і пластик менше схильні до впливу перепадів температур або вологи. Найчастіше технічне обслуговування таких конструкції полягає в заміні ущільнювача і рухомих деталей віконної системи - запорів і ручок.


З дерев'яними віконними системами все складніше. При роботі з ними потрібно враховувати характеристики дерева - усадку рами, скручування і ссихання деревини. Всі ці фактори вимагають особливої уваги, так як безпосередньо впливають на кліматичні характеристики вікна і термін експлуатації конструкції. Тому роботи по реставрації дерев'яних вікон краще довіряти перевіреним працівникам.


Якщо ж є бажання самим розібратися в тонкощах догляду за власними віконними системами, то велика кількість інформації знаходиться у відкритому доступі в Інтернеті. Про ремонт вікон форумів можна знайти безліч, де ентузіасти діляться власним досвідом, дають новачкам цінні поради, і можуть допомогти в пошуку вирішення нестандартних завдань. Однак така ініціатива найчастіше пов'язана з низкою проблем.


Ремонт укосів

Важливим завданням при установці нових віконних систем є підготовка «плацдарму» для майбутніх вікон - ремонт і утеплення віконних укосів. Таку роботу, безсумнівно, краще довірити професіоналам, так як від якості цієї роботи залежить енергоефективність і довговічність майбутніх вікон.


При ремонті вікон, алюмінієвих або дерев'яних, якість віконних укосів страждає однаково. При установці нових віконних систем, руйнування укосів неможливо уникнути. Тому важливо простежити за тим, щоб в процесі ремонтних робіт позбутися вибоїн і тріщин. Обробка цих дефектів виконується після установки віконних конструкцій, і виконується вона не стільки для косметичних та естетичних цілей, скільки для забезпечення необхідних кліматичних характеристик теплозбереження.


При установці дерев'яних віконних укосів, без допомоги професіоналів не обійтися. Вкрай складно без попереднього досвіду, самостійно підігнати деревні матеріали до необхідного розміру. Розміри укосів розраховуються індивідуально для кожного вікна, а вартість деревних матеріалів вкрай висока. Тому не варто ризикувати, і самостійно займатися цим, якщо у Вас немає досвіду подібних робіт.


Для ремонту віконних укосів своїми руками зазвичай використовуються більш дешеві матеріали. Для таких робіт зазвичай вибираються пластикові укоси, так як вони легше в установці і значно дешевше. Перед початком установки укосів необхідно обробити укоси і простір навколо вікон штукатуркою, що складається з бетонної суміші, гіпсу та води. Ця робота згладить всі нерівності і забезпечить необхідні кліматичні характеристики. Після цього можна приступати до самостійної установки пластикових укосів.